20 Kasım 2008

.
.
.


Bu ülkede kitaplar çok mu pahalı yoksa ben mi pintileşmeye başladım. Kitaba verdiğim paraya acımam ben, gerçekten. Ama dün ilk kez bir kitabı elime alıp da fiyat etiketini gördükten sonra "ohaa çok pahalıymış lan" diyerek almaktan vazgeçtim. Ki aslında kredi kartına 4 taksit yapıyorlar biliyorum.

Korsan kitap alımına karşıyım ve gururla söylüyorum hiç almadım. Diyeceksin ki netten albüm indiriyorsun ama. Evet indiriyorum ama "yazarlar ki acırım onlara bir Rock Star olamadıkları için" dersem anlarsın ne demek istediğimi. Dünya da yazarlık kadar şerefsiz, arkadan vuran, yüzüstü bırakan bir meslek daha yoktur ki zaten yazarlık ikinci bir mesleğin yanında yapılırsa karın doyurur. (tabi belli değerleri ve tabuları eleştirip prim yapabilir, birilerinin istediklerini yazabilir veya bir gece kafede oturup yazmaya başladığım bir anda ilham geldi yalanını uydurup kitleleri kör edecek derecede fantastik kurgular yaratma ekibine katılabilirsiniz)

Yeraltı edebiyatı bölümüne gittim bende yavaş yavaş, elimi çektim zengin kitleler için yazılmış süslü kapaklı kitaplardan. Jack Kerouac aldım, Bob Dylan'ın '59 yılında okuyup "hayatımı değiştirdi" dediği kitabını. Kurt Vonnegut aldım sonra Breakfast of Champions, hani filmi de var izlemişsindir belki. Bi de Richard Brautigan aldım ki manyak bir sapkın okunmaya değerdir bence.

Bu 3 kitaba verdiğim para elimden bıraktığım kitabın parasına eşdeğerdi. Toplamda 784sayfa almışım. Diğer tarafta 200 sayfadan vazgeçtim. Karlı bir alışveriş yapmışım diye düşünüyorum. Çok garip ama Türkiye'de insanlar kitapları bile popülaritesine göre alıyor sanırım. Fiyatlarının ne olduğu umurlarında bile değil.

7 yorum:

La Santa Roja dedi ki...

Kitap gerçekten çok pahalı, asıl acı olan da bu paranın ancak kaçta kaçının yaratanına gittiği. Ben ideefixe sanal kitap fuarı ya da Tüyap'tan indirimli almayı tercih ediyorum, o zaman da mecburen "moda" olanlarından uzak kalıyorsun zaten. Çift taraflı kar :)

Buzcevheri dedi ki...

Kitaplarını almışsın madem, ben de o bahsettiğim şarkıları attım. Vesile oldun muhabbete.

Adsız dedi ki...

...acımıyorum ulan, veriyorum bütün cebimdekini kitaba. Noluyo? Şu anda o kadar açım ki açlığımdan kitabı okuyamıyorum, param da yok, simit de yoktur bu saatte. Gittim kıydım otuz liraya bugün ama kârlı bir veriş-yiyiş yaptım. Mesele'yi aldım, Ekspress'i aldım, Lâle Müldür'ün Güneş Tutulması 1999'unu aldım ama en önemlisi : I Led 3 Lives- Peace Now:)

kirmizi dedi ki...

bundan sonra yazıların başına alt alta 3nokta koyarak mı başlasan.
güzel görünüyor

Adsız dedi ki...

eğer bir tiryakiysen fiyatların ne önemi var ki, 5 sene sigara tiryakisi olarak yaşamış birisi olaraktan cebimdeki son paramla sigara aldığım çoktur, fiyatına yapılan zamları ve son paramı verdiğimi umursamadan gönül rahatlığıyla "bi kısa malrboro light verir misiniz ? " repliğini kaç yüz kez kullandım kimbilir,ya da binlerce insan birkaç gün sonraki bir futbol maçı için 132 ytl yi biletix gişesindeki elemana uzatıp "bir tane fenerium üst bileti" derken fiyatı düşünüyor ki.
kitaplar ayrılmaz bir parçansa sende düşünme fazla okumak istediğin bir kitabın fiyatını, naçizane tavsiyem budur.
ayrıca bu ülkede insanların ne kadar kolay yönlendirilebildiğini düşünürsek insanların popüler kitapları gözü kapalı yönelimlerinde de bir gariplik göremeyiz diye düşünüyorum.

(Süper)Cem dedi ki...

Korsan kitap alana kafam girsin diyip, bu entellektüel muhabbetin arasına kafamı sokmuş olayım.

Layne dedi ki...

göz atmalısın:

bokkulturu.blogspot.com

Kırlangıç Sorunu

İki yıldır ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyorum. Neden ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyor...