12 Nisan 2008

2. Ulusal Kariyer Panayırı hayatınızın fırsatı olabilir ...

...diye başlıyor yazı.

18 - 19 Nisan'da Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleşecek olan bir organizasyondan bahsediyorum okuyucu. Şöyle ki; blog insanları olarak epeyce bir süre okul, kariyer, iş, güç, gelecek bıdı bıdısı yaptık. Yapmadık mı? Yaptık. Yani ben yaptım en azından yandan yandan kıvrıla kıvrıla. Gelecek biz istemesek de gelecek ve bir güzel çarpıştıracak bizi sağa sola. Çok feci lan :mü Neyse cıvıtmadan son 3-4 gündür abla kuzen kardeş dörtlüsü olaraktan gitmeyi görmeyi ve başvurular yapmayı planladığımız panayır ile ilgili bilgileri vereyim. Buyrun;

İpek Alpkökin 'in yazısı efenim, İşte insan'dan alıntıdır.

Kariyer hakkında merak ettiniz her şeyi bulacağınız bu etkinlikte, hayalini kurduğunuz şirketlere iş ve staj başvurusu da yapabileceksiniz. Katılımın ücretsiz olduğu Panayır'da değerli konuşmacılar da seminer verecek.


Kariyerinize yeni bir yön mü vermek istiyorsunuz? Size en uygun mesleği ve şirketi nasıl seçeceğiniz konusunda arayışlar içinde misiniz? O halde 18 - 19 Nisan tarihinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleşecek II. Ulusal Kariyer Panayırı'nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çünkü iş hayatınızda yapacağınız yeni başlangıçlar için aradığınız fırsatı, bu fuarda yakalamanız çok mümkün. Zira Türkiye'nin en büyük firmaları, en tanınmış markaları Kariyer Panayırı'nda ziyaretçilerle bir araya gelerek iş ve staj başvurularını kabul edecek. İlki geçen yıl Nisan ayında gerçekleşen ve 50 firma ile 6 bin ziyaretçinin katıldığı Ulusal Kariyer Panayırı, bu yıl da Türkiye Personel Yönetimi Derneği (Peryön) ve İşte İnsan ortaklığında düzenleniyor. Turkcell, Eti, Data Profil, Eureko Sigorta, Finansbank, Avon, Carrefour Grup, Citibank, Grafton Recruitment Turkey, Türkiye Finans, Kariyer.net, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Sağlık Merkezi, TNS Piar, Roka Davet, İletişim Atölyesi, Anadolu Grubu, Acıbadem, Akkariyer, DenimVillage, DHL Express, Efes, Ferroli, Kibar Holding, Koton, Makina Takım Endüstrisi, McDonald's, Mudo, Oxford House College, Sabancı Üniversitesi, TEB, Teknosa, Yapı Kredi Emeklilik ve Yeni İnsan gibi daha birçok firmanın katılacağı panayırda, katılımcılar hem saygın firmaları bir arada bulacak hem de firmaların yöneticileriyle tanışma imkanı elde edecek. Sunulan kariyer fırsatlarının haricinde panayır kapsamında düzenlenen seminerlerle ziyaretçilere, iş aramanın püf noktalarından doğru meslek seçiminin inceliklerine, görüşmelerde kişinin kendini nasıl ifade edeceğinden şirketlerin beklentilerine kadar birçok konuda eğitimler verilecek. Farklı sektörlerden katılımcıların tecrübeleri ve her sektör için çıkartılan yol haritaları da ziyaretçilerin kariyerleri için önemli ipuçları sunacak.

Turkcell de CV kabul edecek
Ancak panayırın belki de en önemli fırsat ayağı fuar alanında gizli. Panayır kapsamında kurulacak fuara katılan yaklaşık 100 firma hem açık pozisyonları hakkında duyurular yapacak hem de iş ve staj başvurularını kabul edecek. Örneğin, 2008 yılında personel sayısında yüzde 10'luk bir artış hedefleyen etkinliğin ana sponsoru Turkcell, katılımcıları grubun veri bankasına yönlendirecek. Her yıl yaklaşık 350 kişilik alım yapan Turkcell, grup şirketleri bünyesindeki 10 bin kişilik ekibini bu yıl 12 bin kişiye çıkaracak. Şirket ayrıca geçen sene 200'e yakın kişiye sağladığı staj imkanı için bu yıl da başvuru kabul edecek. Panayırın araştırma sponsoru olan TNS Piar da araştırma sektöründe çalışmak isteyen gençlerden CV toplayacak. Araştırma ve danışmanlık şirketi Grafton Recruitment Turkey de Kariyer Panayırı'nda CV avına çıkan şirketler arasında. Kariyerinde yeni açılımlar yapmak isteyen herkesin CV başvurularını kabul edecek şirket, bu CV'leri veri bankasına aktararak ilerleyen günlerde elindeki uygun pozisyonlara göre değerlendirmeye alacak. Grafton Recruitment Turkey'in stantında bulunan uzmanlar da iş bulma, işe yerleşme ve açık pozisyonlar konusunda bilgi almak isteyen ziyaretçilere yardımcı olacak.

Yaz stajı fırsatları
Fuar alanında iş ve staj başvurusu kabul edecek diğer bir şirket ise Yapı Kredi Sigorta Grubu. İdari ve satış kadroları için iş başvurusu kabul etmeyi planlayan şirket, özellikle satış ekipleri için uygun olabilecek adayları değerlendirme hedefinde. İstanbul'da satış ekiplerinde istihdam etmek üzere 25 kişilik alım yapacak grup, açık idari pozisyonları için de eleman avına çıkacak. Gelen staj başvuruları ise ihtiyacına göre grup içindeki departmanlara bölüştürülecek. Bu yıl endüstri, işletme, tekstil mühendisliği ve tekstil öğretmenliği mezunları için de panayırda önemli fırsatlar var. Bu bölümlerden mezun adayların başvurularını kalite, üretim ve planlama departmanlarında uzman olarak değerlendirmeye hazırlanan DenimVillage, tekstil alanında iki yıllık ön lisans mezunlarının başvurularını açılması olası şeflik pozisyonları için kabul edecek. 2009'a kadar 19 beyaz yakalı personel alımı yapacak şirket, ayrıca Trakya'da ikamet eden 12 yaz dönemi stajyeri alımı planlıyor. Merkez ve mağazalar için alımları devam eden Mudo da Kariyer Panayırı'nda kuracağı stantta mağazaları için asgari lise mezunu mağaza yöneticileri, satış danışmanı ve kasiyer adaylarının; merkez kadroları için de yetiştirilmek üzere üniversite mezunu adayların başvurularını değerlendirecek. Açık pozisyonlar da dahil olmak üzere yaklaşık 50 kişilik alım yapmayı planlayan şirket, yaz döneminde merkez departmanlarımızda değerlendirilmek üzere stajyer kabul edecek.

Her sektörden eleman ihtiyacı
Tüm pozisyonlar için başvuru kabul edecek olan DHL Express bu yıl ön saf olarak nitelendirilen satış, müşteri ilişkileri ve operasyon birimleri için alım yapmayı planlıyor. Satış, müşteri ilişkileri ve operasyon bölümlerine 70 kişi civarında alım yapacak şirket, staj başvurusu da kabul edecek. Kariyer Panayırı'nda ağırlıklı uzman, uzman yardımcılığı gibi yeni mezun ya da az tecrübeli kişilerin ilgilenebileceği pozisyonlarla ilgili başvuruları kabul edecek olan Efes Bira Grubu da ağırlığı zorunlu staja vermek kaydıyla, staj önerilerini değerlendirecek. Akkariyer Danışmanlık, Panayır'da kuracağı stantta sağlık sektöründe çalışmakta olan, kariyerini ilerletmek isteyen veya yeni iş arayışları olan kişilerin başvurularını kabul edecek. 2008 yılında 250 kişilik istihdam hedefi olan grup, 50 kişiye de sağlık
sektöründe staj imkanı yaratacak. İleriki dönemlerde organizasyonel ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirilmek üzere tüm başvuruları veritabanında saklayacak McDonald's, 2008 yılı için personel sayısını yüzde 15 artıracak. Şirket ayrıca yaz döneminde insan kaynakları departmanına iki kişi, finans, pazar geliştirme ve operasyon departmanlarına birer kişi olmak üzere beş stajyer almayı planlıyor.

İş dünyasının parlak isimleri
Panayırın diğer bölümünde ise iki günlük seminerler dizisi var. 18 Nisan Cuma günü düzenlenecek olan seminerlerde Unitim Holding İnsan Kaynakları Direktörü Melis Avalin "CV Yazım ve En İyi İş Bulma Teknikleri", BNB'den Bayram Ünal "Mülakat ve Başarılı İş Görüşmesi", TEB'den Nilsen Altıntaş "Kariyer Yolları / Bankacılık", Arkas Holding'den Bekir Kural "İş Arama Teknikleri / Şirketlere Nasıl Ulaşırsınız?", M. Cemil Özden "Üniversitede Okurken Kariyer", Egon Zehnder International'dan Murat Yeşildere ise "Yurtdışında İş Olanakları" konularında bilgi aktaracak. Etkinliğin ikinci gününde ise Boyden'den Nur Gedikali "CV Yazım Teknikleri ve En İyi İş Bulma Yöntemleri", Finansbank İnsan Kaynakları'ndan Sorumlu Grup Yöneticisi Hakan Alp "Mülakat ve Başarılı İş Görüşmesi", Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Emre Aköz "Kariyer Yolları ve Medya", Kariyer Net'ten Yusuf Azoz "Türkiye'nin Yükselen Meslekleri", HP Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga "Kariyer Yolları - Bilgi Teknolojileri" ve Tülin Kermen "Stil Danışmanlığı" başlıklarında seminer verecek.

5 yorum:

Darkohl dedi ki...

2. Ulusal Kariyer Panayırı'nda ki Turkcell hayatınızın fırsatıni engelleyebilir diye devam edeyim ben de..
Turkcell firmasi, barindirdigi elamanlari, calisma stratejileriyle(!), sahsin kendi kisilik haklarina saygisizlik yapacak derecede etkiliyor.
Turkcell'in yaninda stand acan Avea'ya filan basvurun ne biliyim, CV kabul etmeseler de. Belki firsatiniz icinize tepilmemis olur.
Ben oyle biliyorum.
Imza bir bilen..

(Süper)Cem dedi ki...

ehum. Açıkçası ilk kez bir yazının (yani senin yazının) tamamını okumadan yorum bölümüne girdim. Kariyer olayı çok derin bir mevzu ki ben şu an bunun için kasmaya çalışıyorum.

Ne olursa olsun, öncelikle kariyer yapmak için elinizde bir adet diploma bulunması şart! Ve seçtiğiniz meslekte uzman olduğunu gösterir bilgi-birikim yada sertifika kesinlikle gerekli.

Kariyeriniz için en gerekli unsurlardan bir taneside kesinlikle yaş. Kimse ben 25 yaşında kariyer yapacağım diye kasmasın, gerçekten çok zor. Bir kariyer yapmanız için gereken en asgari yaş 30 dur. 30 yaşınıza kadar kariyer yapmak için elinize ne varsa toplamalısınız, bir sürü iş tecrübesi yaşamalısınız. Kariyer ondan sonra otomatik olarak gelecektir.

Ben kariyer sahibi insanları gözlemledim, onlarla konuştum, fikirlerini aldım, yol göstericiliklerinden yararlandım. Benim gördüğüm budur.

Bunun yanında girişimci, zeki ve en önemlisi şanslı olmanız da mutlaka gerekenler arasında. Hepinize bol şans diliyorum ehehe :)

Unknown dedi ki...

hehe mesleğimin işe yarayan kısmı olcak sanırsam buraya yazı yazmak...bi insan kaynakları uzmanı aday aday adayı olaraktan kariyer fuarlarına aşırı bir şekilde güvencenizi bağlamayın derim ben :)
izmite de her sene açılıyor hiçkimsenin gelipte ya ben fuarda başvuru yaptım stajım kabul edildi dediğini duyamadım.ya şirketlere adam gibi gidip başvurunuzu yapacaksınız ki bence en sağlam yol kariyer.net gibi web sayfalarıdır.bilgi toplumunda yaşıyoruz arkadaşlar bazı şeyler geri kalıyor artık.neyse yazsam o kdr çok konuşurumki susuorum o yüzden...:)sadece fikir sahibi olmak için gidebilirsiniz.turkcell olayına gelince torpilin döndüğünü duydum yanlışta olabilir...

La Santa Roja dedi ki...

Yaa okuyamadım bile yazının hepsini, çok sıkıcı yazmış kadın :p Ama Turkcell'e başvurma diyebilirim kıssadan hisse, çok kötü İK politikaları olan rezil bir şirket. Oradaki bütün arkadaşlarım kaçmaya çalışıyorlar haberin ossun.

mimi wonka dedi ki...

Ya yazının hepisini kendimi zorlayarak okudum hakkında pek bişi yazacaktım ama milleti zehirlemenin manası yok dedim yani malum :D

Şöyle ki ben seviyorum bu tür panayırları millet bir koşuşturmanın içinde vs vs hoşuma gidiyor bu tür yerlere gitmek ki ben yapı fuarlarınada giderim alakam olmamasına rağmen.

İletişim teknolojileriyle ilgili baya bir şirket görüşmesi olayı oluyormuş orada okuldan staj yapan pek çok insan var. Ben staj falan yapamam orası ayrı bir mevzu ama en azından ortam nedir nasıldır bakmak isterim. Zaten kuzen ve abla insanı için gidiyoruz gibi birşey bakalım ne olacak.

Zaten vaktim yok nereye staj yapcam. Vaktim olsa okuluma giderim.

Kırlangıç Sorunu

İki yıldır ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyorum. Neden ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyor...