18 Mayıs 2008

zihin karmaşası iyidir zihni açar(!)

uzun zamandır Beirut ve tabi ki de Zach ile ilgili bir şeyler yazasım var, ama nedense toparlayamıyorum bir türlü. nerden baksanız 2 aydır aklımdakileri yazmayı başaramıyorum, fotoğraflara bakıp şarkıları dinleyince aklımda beliren o binlerce kelimeyi toparlayıp mantıklı cümlelere dönüştüremiyorum, kurduğum cümleler benimle dalga geçiyor sanki... süresi belli olmayan bir ara, iptal edilen avrupa turnesi, bir mektuba iliştirilmiş kısa bir not:

Please accept my apologies. I promise we'll be back, in some form.

-Zach

belki diyorum bir şekilde ayartsa birileri, en azından gelse tekrar müziğini paylaşsa, fotoğraf çeksek bir sürü, oturup konuşsak, içsek, gülsek, eğlensek hep birlikte...

ne demiştik karmaşa güzeldir, zihin açar;

4 yorum:

Dreamtime dedi ki...

Beirut'a hala dalamadım ben.Bakalım ruh halime göre artık bir ara dinlerim.
Yalnız güzelim piyanoyu masa şeklinde kullanmak olmamış.Çabuk temizleyiverin üstünü :=)

wt dedi ki...

2 sene öncesine tekabül eder beirut ile tanışmam ki, pekte hazzetmediğim folk esintili bişeyler beklerken ben. şoke direk.. postakartlarından ibaret olan albümü iyi, sonuncusunda ise beklenti boş.

mimi wonka dedi ki...

Lon Gisland Ep'sini öneririm ben herkese. Gulag Orkestar eğlenceli güzel bir albüm evet, Poastcards From Italy ile ünlendiler zaten, herkesin ortak fikri o parçanın en güzel parçalardan biri olduğu. Ama son albümde de göz ardı edilmemesi gereken parçalar var ki ilk albümden daha iyiler bence bknz: A Sunday Smile, Nantes ve Cliquot benim en sevdiklerim sanırım.

Gerçi benim sevmediğim parça yok yahu, siz bakmayın bana...

http://flyingclubcup.com/

Şu adrese göz atıp videoları izleyin derim, canlı çekimlerdir, hoşunuza gider belki ehehe :)

pipi_votka22f dedi ki...

bum bum bum
bugün gene uyandım kafamda kulaklık vardı. ses kaydı takılı kalmış töbe töbe. amcanın biri "sexi düşünme" diyor. sexi düşününce kendimden geçiyorum da ondan. abuk subuk işler yapıyorum. azmamam lazım. ne yapayım? böyle ses kaydı falan yırtmaya çalışıyorum. hem bu kayıt dinleme işini bütün üniveste öğrencileri yapıyormuş. iyi bir şey olsa gerek dedim bende denedim. sonra uyandığımda hiç çıkarmadan 5 posta gitmiş kadar rahat, vucudumdan kan çekilmiş gibi hisediyordum ve sanırım artık bütün karşı cinslerden nefret ediyordum. meğer bütün sebebi cinsellikmiş.psikolojide de var hem böye şeyler ben onu okuyorum ordan bildim bildim. sonra bütün bunları bütün arkadaşlarıma salık verdim. sonra biri bu dünya bilmeye değer dediydi öyle hatırlıyorum.

sonra bir ara yogoya merak saldığımı hatırlıyorum. insan bilmediği şeyler hakkında soru sormalı. bacağımı götüme sokup 3 saat boyunca öyle duruyorum ruhumu tarifsiz rahatlık veriyor. tabi bırakınca popomda derin bi acı hissetsemde okadar olur önemli değil. sonuçta alınan bir huzur hayatı güzel algılamak ve her şeye pozitif bakmak önemli olan. sorunsuz bir hayatı yaşıyormuş gibi yaşamak burda ki meziyet. zaten napcaksın böle bunalım takılsan herkes seni ergen falan sanacak. üzülücem. aman yarrabi bugün ne kadar da mutluyum. güneşler, çicekler, böcekler ve barut grupu (iiiykk!) bir yerde okumuştum böle diyordu : alah belasını versin insanların dertli güzükünce kimse seni kale almaz. :( neyse çok uzattım bunu. saçmalıyorum okuyucu farkındasın değil mi? ama idare edin notu da düşeyimde bir şey çıkmasın :(

neyse canım sıkıldı televizyonu açtım. pemala space yeni bir şarkı yapmış şöyle diyor: cinsellik açık bir kapı, artık bu kurcalanmamalı ama bunu derken öyle bir kıvırtıyor ki şerefsizim porno izliyesim geldi. zaten adı da pemela insanın aklına kötü kötü şeyler geliyor. oysa o kadar ses kaydı falan işlerine girmiştim birden hepsi gitti lanet olasıcalar. bence insanlar her boka cinselliği karıştırmamalı. her cümeleye her söze büzüğe :(

the optimist..life suks.. and then you die! dediydiler de kendime geldim. neyse konu neydi

barut grupu çok güzel evet. ben dinlerken çok şey anlıyorum mesela. folk müziğide çok sevdim bi an. çocukta çok yakışıklı aslında :( ben zaten hayalle gerçeği ayırt edemiyen bi insanım kankam sanıyorum şu herifleri. tek bildiğim gerçek bu. hayal gördüğümün farkındayım ama böyle takılıp karizma oluyorum. nedense bu popüler kültür hayalleri çok kutsal bir yere koyuyor. en azından fazla düşünmeden takılıyorsun.

bide şu din işleri hiç sevmiyorum onları. insanlar dine falan inanıyor çok kötü şeyler çok cahilce. nazar dedikleri şey: insanın kendi başarısızlıklarında ürettiği bahaneler sinsilesinden biri. çok ahmakça ama ben barut grupuna inanıyorum. onları çok seviyorum. onları sevmek bana tatminlik veriyor. benim hiç sahneye çıkma şansım olmadı. :( oysa ne çok istedim ama hiç değilse sevdim insanlar bunu başarıyor. tatmin oluyorum.

:d D:aS:daSddAS.dasdhıuahdıasd
aşlsdjasdjaposdjapodjaposd
aspodhasoıdahdoahdoahdoad
apodhaoıdhaodahnoahoaha

burda da seviye çok dipte ya ::D

neyse ben gidiyom hacı. delirdim galiba. sana şu duygusal çalışmayla veda ediyorum. döndüğümde adını hatırlıyo olursam yada pamuk ipliği ile vucuduma bağlı olan beyin iplerim kopmadıysa görüşürüz.

İçimde zaptedilmez bir kırma isteği
Dizginlerini koparan bir at sanki bu
Soluk soluğa kalıyorum her sonbahar
Ve sevgilim ne zaman hoşgörülü olsa
Bir yolculuk düşüyor aklıma, gidiyorum
Bütün gençliğim böylece geçip gitti işte
Ama hala bir şeyler var vazgeçemediğim

Hangi duvar yıkılmaz sorular doğruysa
Bir gün gelirsek hangi kent güzelleşmez
Şiirlerim bir dostun vurulduğu yerde yakıldı
Geri almıyorum külleri yangınlar çıksın diye
Devriyeler çıkart şimdi, bütün ışıklarını söndür
Sorduğum hiçbir soruyu geri almıyorum ey sokak
Ve dilimin ucunda küfre dönüyor her sözcük

Dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir
Bir gök gürlese bari diyorum bir sağnak patlasa
Bitse bu kirli ve yapışkan sessizlik, hiç gitmesem
Oysa ne kadar sakin sokaklar, bu kent ve bütün yeryüzü
İpince bir su gibi sızıyorum gecenin tenha göğüne
Sessizce çekip gidiyorum şimdi, sessiz ve kimliksiz
Belki yine gelirim, sesime ses veren olursa bir gün...
hoşçakal.. son bir not düşmeden gidemedim yine :) arada bir beni hatırlayıp sigara yak hüzünlü şarkılar dinle emi...

Kırlangıç Sorunu

İki yıldır ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyorum. Neden ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyor...