28 Mayıs 2008

Araya Sıkıştırmaca

Şöyle ne oldu ne bitti ne oluyor ne bitiyor kısaca bi geçiyim hemen...

Hala iyileşemedim efenim, Alice hanım sormuşlar sağolsunlar, hala öksürüyorum kesik kesik ama ayağa kalkamayacak kadar bitkin değilim iyi ki!

İstanbul'a ayak basmış bulunmaktayım, bir sürü işim var, okula uğrayamadım, ev feci durumda, temizliyorum yavaş yavaş.

Kuzen insanı 1 saat kadar önce Kazakistan'a doğru havalanmış bulunmakta, giderken fotoğraf makinemi istedi "şantiyedeki işçiler süper konu bence" diye vıcık espriler yaptı. Hoş gördüm 3 ay yok özleyeceğim zaten bari gider ayak ukalalık yapmıyım dedim. Bu kuzen insanı ve arkadaşı uçağa binmeden freeshoptan 2 şişe viski aldılar, "lan birini bana verin!" dedim duymamazlıktan geldiler, zıkkım içsinler!

Staj işi başlamış gibi bişi, daha tam yerleşemedim gazete mi yoksa tv mi hala belli değil tam olarak. "Ya binalar aynı yerde ben ikisinede koştururum" dedim. Yok birinde karar vermek lazım dediler, gazeteci abilerim tv'de çalışmamı önerdiler, benim idealist "ben yazı yazcam tamam mı!" vıdı vıdılarım işe yaramadı. En kötüsü de kültür sanat bölümü hayallerim bir güzel suya düştü efenim, o bölümde yer olmadığı için değil, üst düzey gazeteci abilerim "ne işin var allasen orda ya, adam gibi siyaset veya ekonomi bölümünde çalış, bir yerlere gelmek istiyorsan seçeneklerin bunlar" dediler. En azından denerim dedim ve kabul ettim, muhabir olarak staja başlayıp üstüne de para ve burs alacak bir adet Mimi, artık sabahları erken kalkıp kahvaltı yapıyor, saçlarını tarayıp temiz kıyafetler giyiyor. Makyaj bile yapıyorum az biraz. O kadar giyinip saç baş yapmaya en azından bir rimel lazım gelir diye fısır fısır sesler geliyor içimden!

Yakın bir arkadaşımın "ekonomi muhabiri oluyorum sanırım olum" dediğim anda verdiği tepki "ahahahahadklşjfsajhgjkalşhhahhakjakjalkfş" şeklinde oldu.

-Gülme ya, çalışcam işte en azından ortamı görürüm ne biliim siivii de yer eder falan bık bık bıdı bıdı...
-Ya kızım sen kim ekonomi kim ya ahahah...
-Ya belki severim nerden biliyorsun?
-Ben kendi işim olmasına rağmen sıkılıyorum, sen mi seveceksin.
(arkdaş para piyasaları mezunu olcak bu sene ve "dealer" olarak çalışcak hayvan gibi para kazancak adi:r bu arada dealer "iş gören" demek ya, ne feci yerlere çekilebiliyor o kelime değil mi yaw, iş bitirici, iş ayarlayıcı falan eheheuhhuehe )
-Abi pis pis güleceğine moral versene ya!
-Aman en azından bi işe yararsın.
-Çok sinirsin olum sen, bi git ya!
-Ekonomi ha? ahauhdgghsfjlşkajaglkşkahauha...

Olan biten bi sürü şey var da koşturmaktan vaktim olmuyor pek oturup yazmaya. İşte; tenis beni bıraktı, İstanbul çok sıcak, evde tek başıma kalmaktansa gidip diğer kuzende kalmayı düşünüyorum, bi de finaller başlıycak okula uğrayıp fotokopi almam lazım, vizelerden sonra hiç derse girmedim özledim gibi gidip derslere giriyim biraz da...

Magnum Double reklamını ne zaman izlesem içim kıpır kıpır oluyor o şarkı nedeniylen, çok kışkırtıcı bişi o be :Ç Louie Austen - Glamour Girl dinliyorum bu ara.

Bi de Efecik dün gece "Antalya'ya gidiyoruz gelsene" dedi yerle bir etti beni. Kalkıp gitmek vardı şimdi hey gidi :(

5 yorum:

La Santa Roja dedi ki...

Ekonomi nedir yahu?! Aman diyim. Hiç kafam da basmaz, haz da etmem. Başkasının parası için kendimi geremiyorum :p Yol yakınken geri dön Mimi, yakma kendini.

(Süper)Cem dedi ki...

Toplu bir "hayırlı olsun mesajı" efendim. Umarız cillop gibi, tuttuğunu koparan bir ekonomist olursunuz ahuldsaıufhsdfjksd

Benim bi arkadaş vardı, o da gazetecilik okumuştu ve o da stajında ekonomi bölümündeydi ve şimdi bankada çalışıyor. Yoksa bu ekonomi bölümü baştan savmasyon birşey olmasın?

Tekrardan geçmiş olsun efenim.

Haa bir de ben seni rüyamda gördüm lan mimi. Neye benzediğin hakkında hiç bir fikrim olmasa bile bi hatun vardı, o senmişsin işte, oturup muhabbet ediyorduk laylay modunda jkfasdfsd

Dreamtime dedi ki...

Ooo Efenim hayırlı olsun.Güzel birşey bir yerlere gelebilmek.Bir yerlerden başlamak gereiyor tabi ki.

Umarım hayal ettiğiniz yerlere ulaşırsınız.Tırnaklamadan birşey olmuyor efenim :=)
İstanbul'a gelmişken görüşmek dileğiyle diyorum ve başarılar diliyorum :D

kirmizi dedi ki...

o zaman ekonominin temli olan supplu-demand curve' den başla araştıramya=)

2.olarak da ben de "Glamour Girl" ü dinliyorum ne zamandır. güzel şarkı ya demii?
hihi

Phaedrus dedi ki...

spiker neyn olursan tv'den el salla, öpücük at lan bana :D hadi hayırlı olsun bakalım

Kırlangıç Sorunu

İki yıldır ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyorum. Neden ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyor...