06 Mart 2009

Hafta sonu hem giyecek eşyam yok hemde annemler hasta (grip olmuş herkes) diye kalktım Gölcük'e geldim. Daha adımımı atar atmaz minibüs şoförü ile kulaklıktan çıkan ses nedeniyle atıştık. O değil ben binde bir dinlerim Metallica, Gölcük'e gelene kadar naif fransız parçaları dinledim sonra dedim uyuşuklaşmayayım biraz kendime geleyim açtım Metallica sese hiç dokunmadım. Minibüs şoförü burası disko değil dedi ilk:D Diskoda hep Heavy çalıyor zaten, dedim. Meğer bu herkesle ahbap olan minibüs şoförüymüş, hani hergün aynı insanları getir götür milletle kanka olmuş. Dönüp bana tip tip baktı millet, çok eğlendim lan uzattım konuyu;

-Sesini kısamam maalesef ulaşamıyorum çantalar dolu kucağımda, kusura bakmayın en fazla 2dk. daha cızırtı duyacaksınız.

önde oturan ve "bir şeyler olsa da kendimi önemli hissetsem bir konuşma patlatsam" diye ömrü boyunca dilekler tutmuş olan bir genç bey;

-Yanımızdaki arkadaşda dinliyor ama o bizi rahatsız etmiyor hem haksızsın hem de konuşuyorsun.

- "-siz" beyefendi.

- Ben?

- Hayır ek olan -siz, hani ikinci çoğul. (anlamadı tabi)

Neyse sustu herkes, ben devam ettim kulağımdaki müzik dinlemeye. Hani şimdi yalan da değil gerçekten daracık bir yerde oturuyorum ve kucağımda tepeleme dolu sırtçantam var, cebime ulaşıp ipodun kilidini açıp tekerleğe ulaşıp sesi kısmam imkansız. Birde eminim o kadar rahatsız ediyor olamam öyle bir saygısızlık yapmam zaten hani kendime de yakıştıramadım olayı. Aradan 2.dk geçti müzik değişti, The Judas Kiss başladı. Asıl ses şimdi çıkabilir biraz dedim içimden.

Yine şoför döndü ben tabi duymuyorum çok da skimdeydi amk. Minibüsün içindeki motor sesinden duyulmuyor bile benim dinlediğim eminim, arada biri inerken duruyor araç o ara bi cızırtı duyuluyor kesin ona takmış işte :D Neyse çıkardım kulaklıkları dinliyorum ne diyorlar diye.

- Ya işte hocam böyle artık gençlerimiz.

Sanırım orda öğretmen olan biri varmış, başları kaçırmışım ben, aslında beni bir teenage olarak gördüğü için teşekkür etmem gerekirdi ama şimdi kalkıp da "ben 23 yaşında eşşek kadar bir yetişkinim" demek işime gelmedi, onlar için üzüldüm çünkü içten içe, hepsi vaktinden önce yaşlanmışlar, kendilerini önemli hissetmek için küçük şeylere takılıyorlar, hakkaten bak sen olsan üzülmez misin şimdi?

- Ya kusura bakmayın gerçekten uzanabileceğim bir yerde değil, hani zaten birşey de duyulmuyor, en fazla hafif bir cızırtı geliyor araba durunca.

(çıkardım iki kulaklığı da "ben zor duyuyorum boynumda asılı olmasına rağmen lan, siz ne duyuyonuz" diyorum içimden, yukarıdaki sesli kurduğum cümle)

Neyse işte yanımdaki amca;

- Ver kızım çantanı da konu kapansın.
- Ne münasebet, şu an ben bile zor duyuyorum müziği bu kadar abartmalarının nedeni ne anlamadım.

Hakkaten bak okuyucu eğer iki kulaklığı da çıkardığım anda ben bile zor duyuyor olmasaydım hiç ses çıkarmaz haklısınız der amcanın kucağına çantamı verir cebimden çıkarırdım aleti kısardım sesini. Ama yok öyle bişi ses gelmiyor çok cılız böyle ancak ben duyuyorum ki bundan önceki parça Unforgiven III yani, ne duydular o kadar sert de değildir, sen biliyorsun.

Ordan genç bir kız bana dönüp;

- Sizin kulaklık seçiminiz yanlış, biz de metalciyiz bizim için sorun yok ama işte... dedi.

Gülmemek için başka şeyler düşünmeye çalıştım. "ben metalci değilim ki lan, Metallica metal mi ki lan, hay amk duruma bak" diyorum içimden, kulaklığım markasını nasıl gördü o kadar mesafeden diye düşündüm 1-2 saniye kadar. Sonra önümdeki müzik dinleyen bir başka gencin dönüp "salla" demesiyle uyandım düşüncelerin kucağından.

Sonra dedim ki; lan madem tiyatral bir aksiyon istiyorlar gece gece seyirciyi kırmayalım.

- Susun bir dakika hepiniz, ne duyuyorsunuz.
- Sesini kısmışsın şimdi.
- Ahahahaha...

Tutamadım kendimi ve güldüm ahahaha diye, ne yapiim. Erdem nerdesin abi kaçırıyorsun diye bağırmak geldi içimden ama daha fazlası artık terbiyesizliğe girer dedim. Döndüm önüme taktım kulaklıkları madem kısmışım dinlemeye devam edeyim der gibi bir "eyvallah" bakışı attım etrafa.

Sonuç olarak kısmadım sesi ineceğim durağa kadar, onlar kısdım sandı kendilerini kandırdı, önümdeki adam ben inerken hala ikinci çoğul şahıs ekini düşünüyordu bence.

Ya öyle işte haftaya gelmem zaten bir kaç parça eşya alayım, rakı sofrası kurcaz hem.

5 yorum:

Phaedrus dedi ki...

otobüs ahalisinden uzak durulmalı. yeri geldiğinde fazla mütevazi, yeri geldiğinde fazla çemkirik, yeri geldiğindeyse fazla piç davranabiliyorlar. hiç haz etmem klasik otobüs amca teyzelerinden...

Büşra Mutlu dedi ki...

geçen sene teyzenin biri zoral telefon numaramı almaya çalışıp ardından "annen şefkatli midir?" diye sorduğundan beri bütün otobüs ahalisiyle ilişiğimi kestim, kafamı kitaba sokar o da olmadı dışarı sabitler oldum.. açıkçası korkuyorum otobüsteki yaşlı popülasyonundan.. yeri geldi söylemesem içimde kalırdı xD

(Süper)Cem dedi ki...

böyle insanların, açık söylüyorum, yarın annem-babam der falan diye üzerime gelmeyin, sallamayacağım; allah belasını versin. varsa versin yani. bende pek açmam sesini, yeterince tatmin olabiliyorum insanların dışarıdan gelen seslerini duymamama yetecek kadar açtığım zaman. ufacık cızırtı lan. ufacıcık. minnacıcık. kimseye zararı yok. kimseyi öldüremez ve kimsenin kafasını sikemez.

ama be (terbiyesizleşeceğim, inanın yapacağım bunu) hanuna koduklarım, sizin o iğrenç saçma muhabbetlerinizi, minibüsün/otobüsün hiç bitmeyen motor sesini, arkadaki amcanın öksürüğünü, korna seslerini bla bla, ben dinlemek zorundamıyım peki? bunlar resmen kafa sikiyorlar, gerçektende kafa sikiyorlar. otobüse minibüse diskmansiz binipte sinirlenmeden indiğimi hatırlamıyorum lan ben! şerefsizler!

çok zaman gelmiştirki, içimdeki olanca hayvanlıkla tüm otobüs halkına çata-çuta gireyim, ağızlarını burunlarını kırayım, dişlerini dökeyim. lanet olası şerefsiz yobaz, faşist, geri kafalı embesil maymunlar.

bizim mahalle insanlarına çok takığım ben, doluyum o yüzden. biri bana müziğin sesini kıs dese çok pis giydircem bigün. demiyorlar bana. çok açmıyorum zaten ama seninde açtığını sanmıyorum zaten. olayları farklı onların. olmak istedikleri ama cesaret edemedikleri kimliklere karşı duyulan nefret bu. özgüven eksikliği tavana vurmuş ezik türk halkı. olayı çok pis bi şekilde sosyal platforma döker ve bunların hepsinde halkı olduğumu kabul ettirmek için hepinizi gerekirse döverim! çok inançlıyım kendime bu konuda :dsafısdfds

of. naber lan mimi asdmufısdmf kendimi kaybetmişim adeta. kodumun şerefsiz yolcu milleti. piçler, köpekler, keseli fareler.

La Santa Roja dedi ki...

Ahaha şaka gibiymiş ne minibüsü bu ben de bulup binicem :D

mimi wonka dedi ki...

Minibüs kullanmıycam olm zaten artık, havalarda güzelleşti yürüyerek giderim ne olcak. (tepkisi acınası olan insan)

Kırlangıç Sorunu

İki yıldır ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyorum. Neden ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyor...