08 Mayıs 2008

Mülksüzler Radyo

Mülksüzler Radyo’nun genel bazı niteliklerini şöyle sıralayabiliriz:

Reklamdan, patrondan, pahalı donanım ve araçlardan, merkezden, piyasa koşullarından bağımsızdır.
Irkçı, cinsiyetçi, tekelci, yasakçı ve militarist her türlü yaklaşımın reddi temelinde ilkelere sahiptir.
Mevcut iletişim teknolojilerini, yukarıda belirtilen yaklaşımlar ve bağımlılıkların dışında kullanma olanaklarını zorlayarak kendine internet zemininde alan açmıştır. Bu yolla, yalnızca bilgisayar, internet bağlantısı ve mikrofon gibi cihazlar aracılığıyla medyayı kendi lehimize kullanabileceğimizi göstermiştir.
Kıyıda köşede kalan kayıtları gün yüzüne çıkarmaya, sokağın seslerine yer vermeye çalışır, kitlesel tüketim için üretilen her türlü iletiye kapılarını kapatır ya da bunları programlarında –kimi zaman dinleyicilerle birlikte- deşifre eder.
Niceliği değil, niteliği önemser. Bu nedenledir ki, bahsedilen konu ya da çalınan müziği bir kişi bile dinlese yayın sürer.
Programcılar, hatta dinleyicilerle dayanışma ve karşılıklı yardımlaşma temeline dayalı ilişkiler örgütlemeyi ve bir programcımızın dediği gibi, ticari bir radyonun dinlenme kaygısıyla asla açamayacağı kapıları açmayı hedefler.

İnisiyatifler var olduğu sürece yayınına devam eder.

http://mulksuzler.net

4 yorum:

(Süper)Cem dedi ki...

Konsept güzel olabilir ancak hangi tür müzikler çaldıklarını bilmezsem beni çekemezler. Old school var mı old school? :(

mimi wonka dedi ki...

Azizim, adres urlsi şey ettik orda, tıkla bişi olmaz :D

Şu an dinliyorum Sun Kil Moon çalıyor,pek bi hoş hocam,aşkam saatinde iyi oldu ...

sondurak dedi ki...

bu gece 12 de hayırın teki var çalcak eskiokul yeni okul işler. det metal grindcore ağırlıklı çalacakmış istek falanda yapacakmış.öyle yazıyordu gördüm.

(Süper)Cem dedi ki...

jın jın crazy train çalıyor ehu.
bakarık ara ara ama ben arşivimi pek çok seven bir insanım. çok zor bir insanım. anarşik şeyler gördüm, o aralar evde olursam dinleyebilirim derken almora çıktı olm kapatıyorum sanırım :s sonra bakarık ahah

Kırlangıç Sorunu

İki yıldır ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyorum. Neden ormanın ortasına inşa edilmiş güzel bir sitede yaşıyor...